S nástupem elektronické evidence tržeb ukončí činnost řada restaurací

Pivovary již vědí o stovkách odběratelů, kteří se rozhodli ukončit činnost spolu s nástupem elektronické evidence tržeb (EET) od prosince. Jde hlavně o menší a venkovské restaurace. Jenom největší výrobce piva Plzeňský Prazdroj uvedl, že pivo přestalo odebírat k začátku prosince několik set subjektů. Dopady EET však budou jasné až v prosinci nebo v lednu.

"Svou činnost momentálně ukončují spíše menší a vesnické hospody, které nepodávají teplé jídlo. Dá se ale předpokládat, že hlavní vlna dopadu EET ještě přijde, a to s koncem kalendářního roku," řekl ředitel obchodu hospod a restaurací z Prazdroje Tomáš Mráz. V menším měřítku podobnou situaci zažívají i Pivovary Staropramen. "Zatím se někteří zákazníci předběžně vyjádřili, že pravděpodobně ve své činnosti pokračovat nebudou. Jde řádově o pár desítek," sdělila mluvčí Denisa Mylbachrová. Podle ní je ale ještě na bilanci příchodu EET brzy. "Někteří zákazníci nám oznámili ukončení spolupráce s naším pivovarem, když jako hlavní důvod k ukončení podnikání v gastronomii uvedli zavedení EET," dodal vedoucí oddělení tuzemských prodejů Budějovického Budvaru Martin Horejš. EET bude v ostrém provozu spuštěna 1. prosince pro hotely a restaurace a měla by se týkat zhruba 40 000 podnikatelů.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down