Úprava sazby na dojnice

Ministerstvo zemědělství dodatečně upravilo sazbu v rámci dobrovolné podpory vázané na produkci pro sektor dojnic na rok 2016, a to na částku 3679,92 koruny na velkou dobytčí jednotku (VDJ).  Uvedla to tisková mluvčí Ministerstva zemědělství Markéta Ježková.  

Letos 9. listopadu Ministerstvo zemědělství zveřejnilo na internetových stránkách sazby pro jednotlivé citlivé sektory rostlinné a živočišné výroby podporované v rámci přímých plateb. Následně však z dodatečně provedených kontrol vyplynulo, že počet způsobilých dojnic je vyšší, a tím došlo k přepočítání a změně sazby. Ministerstvo se chovatelům omlouvá za původní nepřesnou informaci o výši sazby. Celková částka na citlivé komodity se podle Ježkové nemění, Ministerstvo na ně letos poskytne 3,5 miliardy korun. Podpora směřuje do chovů dojnic, masných telat, ovcí a koz. Nárok na ni mají také pěstitelé brambor, chmele, některých druhů ovoce a zeleniny, cukrové řepy a bílkovinných plodin. Dobrovolnou podporu vázanou na produkci citlivých komodit (VCS) bude vyplácet Státní zemědělský intervenční fond, a to na základě jednotných žádostí, které se podávají každoročně od poloviny dubna do poloviny května.*

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down