Bývalý ředitel podniku Povodí Moravy nesouhlasí s důvodem svého odvolání

Podle bývalého generálního ředitele státního podniku Povodí Moravy Jana Hodovského je zřejmě jediným důvodem jeho odvolání to, že ministr zemědělství Marian Jurečka ztrácí politické body kvůli studii vodního díla Čučice. Ministr Hodovského odvolal ve středu. Mluvčí resortu Markéta Ježková uvedla, že nebyl spokojený s čerpáním peněz ze státního rozpočtu. Podle ní vznikaly i chyby v zakázkách a často se střídali ředitelé na klíčových postech povodí.

Podnik letos nechal zpracovat technicko-ekonomickou studii lokality Čučice, která leží na pomezí Jihomoravského kraje a vysočiny. Odborné firmy v ní hodnotí celé území z hlediska geologie, ochrany přírody i budoucí potřeby vody k pití a zavlažování. Přes 20 000 lidí se v reakci na to podepsalo pod petici proti přehradě na řece Oslavě, obávají se možného budoucího zatopení údolí říček Oslavy a Chvojnice. Hodovský nesouhlasí s tím, že by podnik svojí vinou nezvládal čerpání dotačních prostředků, ani že by vinou podniku vznikaly chyby v zakázkách. Doplnil, že jako generální ředitel v podniku nastartoval systémová protikorupční opatření a dále procesní a organizační audit s cílem, aby Povodí Moravy jako první státní podnik v ČR prošel certifikací ISO 9001.*

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down