Pozor na padělané značky na paletách

Inspektoři Ústředního kontrolního a zkušebního ústavu zemědělského při svých kontrolách dřevěných obalů v oběhu zachytili palety, které byly označeny padělanou IPPC značkou. Jedná se o označení na paletách CP3. Informovala o tom Ivana Kršková, mediální zástupkyně tohoto ústavu.

Značka IPPC neodpovídá vzoru a je používána k označování palet zatím neznámým subjektem. Tato činnost je v rozporu s ustanovením § 68 a § 69 zákona č. 326/2004 Sb., o rostlinolékařské péče, ve znění pozdějších předpisů, uvedla Kršková.

Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský (ÚKZÚZ) upozorňuje, že pokud budou tyto palety nalezeny v oběhu, budou na ně ze strany Celní správy nebo ÚKZÚZ uvalena opatření, což znamená zabavení a likvidaci na náklady majitele.*

 

 

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down