Zisk a tržby Hamé letos porostou v jednotkách procent

Tržby i zisk potravinářské společnosti Hamé z Kunovic na Slovácku v letošním roce porostou v jednotkách procent. Informoval o tom generální ředitel společnosti Martin Štrupl. Hamé loni vykázala tržby 6,01 miliardy korun. Zahraniční trhy se na nich podílely asi 50 procenty. Hrubý zisk vzrostl loni asi o desetinu na 600 milionů korun.

V Česku loni tržby společnosti meziročně vzrostly o 13 procent, letos se podle Štrupla oproti minulému roku příliš měnit nebudou. Ze zahraničních trhů se Hamé daří nejlépe v Rusku. Na procenta to bude nejlepší na Ukrajině. Celkem slušně se vyvíjí Maďarsko, uvedl Štrupl.

Hamé loni vyváželo do 46 zemí světa, podobně je tomu i letos. Nejsilnějším zahraničním trhem zůstává Slovensko. Mezi nejžádanější vývozní artikly patří kojenecké výživy, kečupy, džemy, paštiky a hotová jídla. Podle Štrupla momentálně roste většina trhů i kategorií. Společnost má již také stanovený plán na příští rok, podle něhož by se měly tržby zvýšit o dalších pět procent.

Hamé je od letošního roku součástí skupiny Orkla. Má sedm výrobních závodů v České republice a tři v zahraničí – v Rusku, Rumunsku a na Slovensku, kde předloni koupila výrobce majonéz, dresinků a omáček Doma Prešov. Podle Štrupla by Hamé ráda realizovala další akvizice. Firma se podle Štrupla dívá hlavně po akvizicích mimo Česko, zejména na Slovensku, v Maďarsku a Srbsku. Jde o to, aby posílili buď postavení na trhu, nebo aby vstoupili do nové kategorie, doplnil Štrupl.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down