19.12.2016 | 09:12
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Obrat slánských ovocnářů a výrobců tyčinek vzrostl

Obrat slánského Ekofruktu má letos přesáhnout 200 milionů korun, meziročně tak vzroste zhruba o pětinu, vyšší by měl být i zisk. Podle jednatele Tomáše Richtra rostla výroba tyčinek, které společnost vyrábí jako privátní značky. Podnik, který se zabývá pěstováním ovoce a výrobou müsli tyčinek, letos získal ocenění Klasa za čerstvá krájená jablka a několik německých ocenění kvality za oříškové a ovesné tyčinky.

Letos společnost zprovoznila novou linku na výrobu tyčinek a opravenou linku na výrobu čerstvých krájených jablek. Investice činila kolem deseti milionů korun. "Dodělali jsme také novou fasádu na skladu ovoce a stáčírnu medu," uvedl Richtr.

Výsledky ovocnářské části podniku podle Richtra ovlivnily jako ve většině posledních let jarní mrazy a krupobití. "Poprvé jsme použili jako ochranu proti jarnímu mrazu v sadech třešní takzvané protimrazové svíce. Ty fungovaly dobře a zachránily většinu úrody třešní. Bohužel, za několik týdnů ji těžce poškodilo, stejně jako ostatní ovoce, krupobití," řekl jednatel. Letošní úroda jablek činila asi 4000 tun a hrušek kolem 200 tun. Plocha sadů se průběžně mění kvůli kácení staré výsadby a vysazování nové, příští rok je v plánu výsadba přibližně na šesti hektarech.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down