Tuna Olomouckých tvarůžků provoní Olomouc na festivalu

Nejméně tuna Olomouckých tvarůžků provoní na konci dubna historické centrum Olomouce, které se na dva dny stane dějištěm druhého ročníku tvarůžkového festivalu. Zatímco loni pořadatelé při premiéře přehlídky tvarůžkových pokrmů objednali stovku kilogramů tohoto pikantního sýra s nezaměnitelným aromatem a na mnohé návštěvníky se nedostalo, letos neponechají nic náhodě a k přípravě specialit použijí desetinásobné množství tvarůžků.

Návštěvníci festivalu budou moci 28. a 29. dubna v centru Olomouce ochutnat tvarůžkové speciality z nabídky restaurací zapojených do projektu Ochutnejte Hanou. V nabídce stánkařů nebudou chybět moučníky z produkce tvarůžkové cukrárny či pivo z hanáckých minipivovarů. Olomouckých tvarůžků k přípravě pokrmů bude letos minimálně tuna. A pro ty, co si je budou chtít odnést domů, bude na náměstí přistaven kamion plný Olomouckých tvarůžků, řekla Ivana Plachá ze společnosti A. W., která je jediným výrobcem Olomouckých tvarůžků.

Program druhého ročníku tvarůžkových slavností bude rozložen do dvou dnů. Loni byl festival jednodenní a navštívilo ho 10 000 lidí. Nebývale velký zájem tehdy organizátory zaskočil, po tvarůžkových specialitách se rychle zaprášilo. Podle prodejců bylo na Horním náměstí za jediný den prodáno skoro 8000 porcí teplých jídel s přídavkem tvarůžků, více než 2000 tvarůžkových moučníků a jeden z místních pivovarů vytočil 25 padesátilitrových sudů piva. Restauratéři v okolí Horního náměstí měli brzy vyprodáno a zboží nestačili doplňovat ani prodejci na slavnostech.

Tvarůžková cukrárna v Olomouci letos nejméně zdvojnásobí množství moučníků, které připraví speciálně pro festival. Cukrárna na festivalu představí novinky, které dosud neměla v nabídce.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down