Flora Olomouc poprvé s elektronickou evidencí tržeb

Prodejci na jarní části nejstarší české pěstitelské výstavy Flora Olomouc, která začne příští čtvrtek, budou letos poprvé spadat pod elektronickou evidencí tržeb (EET). Počet vystavovatelů a prodejců loni dosáhl 350, letos jich je zatím 280, další přibývají. Uvedl to na tiskové konferenci v Praze ředitel olomouckého výstaviště Jiří Uhlíř.

"Mohu potvrdit, že nástupem možná i záležitostí EET, nechtěl bych to svalovat na jenom na tuto záležitost, možná i generační výměnou, dochází k úbytku vystavovatelů," řekl Uhlíř.
Podle něj se ptají hlavně zahraniční vystavovatelé, jestli mohou použít své softwarové systémy. Registrační pokladnu si budou muset prodejci přinést sami. "Poskytujeme jen datové pokrytí, aby se mohli přihlásit, registrační kasa je záležitostí vybavenosti každého vystavovatele," řekl Uhlíř. Samotné výstaviště si pořídilo deset pokladen jenom na vstupenkový systém s datovým pokrytím. Zatímco loni se mohli návštěvníci 37. ročníku výstavy přenést do doby panovníka Karla IV., který se výrazně zasadil o rozvoj sadařství a zahradnictví na území Česka, letos ponese výstava motto Tajemná tvář světa. Téma by mělo hrát roli i v expozici Českého zahrádkářského svazu, který návštěvníky seznámí s rafinovanými metodami maskování, jimiž se rostliny i živočichové snaží odolávat nástrahám okolního světa.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down