Kančí maso nabízí řada restaurací, zájem hostů o něj zatím nesnížil ani výskyt prasečího moru na Zlínsku, ukázala anketa mezi hostinskými. Pro lidi není nemoc nebezpečná. Součástí stálé nabídky je kančí v restauraci Hájenka v Kersku na Nymbursku, která je známá z filmu Slavnosti sněženek. Podle majitele podniku Petra Korgera je restaurace kančím masem díky filmu vyhlášená, hosté si ho proto objednávají často. Kančí do restaurace podle něj dodává autorizovaná firma, která má vlastní farmu.
Kančí kýtu na šípkách se špekovým knedlíkem a vídeňskou cibulkou udělají hostům také v restauraci U bláznivé slepice v Uherském Hradišti, tedy v okrese sousedícím s tím zlínským. Podle číšníka Jana Dočekala se nákaza africkým morem prasat na počtu objednávek tohoto jídla nijak nepodepsala. Také písecká restaurace U Reinerů má kančí ve stálé nabídce. Zájem o něj je. "Máme na výběr ze dvou jídel kančího, jde to docela často," řekla Kristýna Labajová z restaurace. V českobudějovických Masných krámech nabízejí kančí jednou ročně při akci Zvěřinové hody, řekl vedoucí Masných krámů Tomáš Olejník. Táborská restaurace U Zeleného stromu tento druh masa nenabízí. V restauracích v Karlovarském kraji není kančí maso běžnou záležitostí. Je-li ale v nabídce, je o něj většinou zájem, řekla Libuše Reitmajerová z Penzionu Kladská na Chebsku. Zvěřinu si lze ale v Karlovarském kraji objednat například i v restauraci Smíchovský pavilon v Karlových Varech, v restauraci U Zámku v Bečově nad Teplou nebo příležitostně také U Bílého koníka v Kostelní Bříze. Tam zvěřinu nabízejí v rámci denní nabídky. Žádané je kančí maso podle personálu hotelu Leopold v Račíně na Žďársku. V jídelníčku se proto objevuje často. Dotazy nebo výhrady od zákazníků v souvislosti s výskytem prasečího moru nezaznamenali.*