07.08.2017 | 06:08
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Kardanové elektrocentrály jsou extrémně výkonné a levné

Elektrocentrály jsou důležitým pomocníkem na stavbách, ve výtahových systémech, ale také jako záložní zdroj ve firmách, výrobách nebo i v zemědělství. Existuje mnoho typů, jejichž výkon i ceny se liší. Kardanové elektrocentrály jsou mezi ostatními typy výjimkou, mají totiž vysoký výkon za nízkou provozní cenu, protože nemají motor.

Nejrůznějších elektrocentrál na trhu najdeme velké množství, jednofázových, třífázových a se svářečkou, které jsou poháněné benzínem nebo dieselem. Při jejich výběru se vždy rozhodujeme podle typu spotřebičů, které budeme zapojovat a jejich výsledného výkonu. Pokud potřebujete vysoký výkon, cena elektrocentrály šplhá vysoko. Vyplatí se proto vyzkoušet kardanové elektrocentrály.

Výkonné elektrocentrály MEDVED

Kardanové elektrocentrály na rozdíl od ostatních typů nemají motor, jsou poháněné kardanovým spojem. Z tohoto důvodu jsou také daleko levnější na pořízení. Jsou vysoce výkonné, například značka MEDVED nabízí široký výběr strojů od výkonu 14 až 85 kVA.

Řada MEDVED M-Watt se hodí v zemědělství na farmy, bioplynové stanice, líhně či dojírny, ale využijete ji všude tam, kde potřebujete elektrickou energii bez možnosti připojení k distribuční síti. Elektrocentrálu je možné spustit všude tam, kde je k dispozici mechanizace se standardizovaným kardanovým spojením (například traktor), kam se centrála připojí a spustí.

Vlastnosti elektrocentrály

Všechny kardanové elektrocentrály MEDVED jsou vybaveny AVR regulací napětí, díky které je možné napájet i spotřebiče citlivé na kolísání napětí. Mají třífázovou a jednofázovou zásuvku, ukazatele frekvence a zabudované motohodiny. Elektrocentrály s převodem otáček alternátoru na 3000 ot./min mají výkon 14 -24 kVA (29 – 48 HP), elektrocentrály s úpravou otáček alternátoru na 1 500 ot./min dosahují výkonu 16 – 85 kVA (32 – 160 HP) a vedle nižších otáček mají i daleko nižší hlučnost a delší životnost.

Nízké náklady

Kardanové elektrocentrály mají i další výhody, nejen náklady na jejich provoz, ale také náklady na jejich servisování jsou nízké. Snadno se obsluhují a udržují. Značka MEDVED nabízí široký výběr typů agregátu, ze kterých si vyberete. U autorizovaného prodejce Manek není problém vyrobit atypický agregát či si nechat s výběrem a použitím poradit.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down