Největší zpracovatel mléka v zemi, jihočeská firma Madeta, chystá síť vlastních prodejen a bister. Uvedl to majitel firmy Milan Teplý v rozhovoru v dnešním vydání týdeníku Euro. Madeta chce navázat na tradici mléčných barů, kdysi tak populárních. První prodejna a také první bistro již byly otevřeny v Českých Budějovicích.
Prodejny a bistra ponesou název Madetka. Již funguje podle Teplého například mléčné bistro se zdravou výživou v českobudějovické nemocnici a ve městě byla otevřena také prodejna Madety.
Síť Madetka chce firma rozšířit i do dalších měst. "Někdy na přelomu února a března bychom mohli otevírat v Českém Krumlově a jsou žádosti i z jiných nemocnic," řekl Euru Teplý. Mléčné bary by podle něj mohly fungovat i formou franšízy. Takzvaní franšízanti mohou na určitou dobu za poplatek používat značku, obchodní model či know-how daného podniku, ačkoli nejsou jeho součástí.*
Proc neni dostupne jihoceske mleko,polotucne v hnedem baleni ?Inovace z plastovych obalu,jiz á 3 mesice ?