Vinařství Volařík dostavělo novou budovu, počítá s rozšířením výroby

Vinařství Volařík dostavělo novou výrobní a administrativní budovu firmy za téměř 30 milionů korun. Společnosti to umožní růst v příštích letech. Uvedl to majitel vinařství Miroslav Volařík. Firma chce moderní stavbu s výhledem na mikulovský zámek využít i k rozvoji turistického ruchu.

V nové stavbě už jsou technologie, které měla firma dosud roztroušené na více místech, což ji výrobně limitovalo. Chybí doplnění administrativní části a měli by naplno fungovat, poznamenal Volařík. Vinařství už novou budovu částečně využívá od posledního vinobraní. Zatím ale Volařík růst výroby jen plánuje, protože loňská sklizeň byla nižší.
Vinařství, které je jedno z největších v Mikulově, nyní hospodaří na 70 hektarech vinic a dalších deset chce přidat. Volařík počítá s roční výrobou kolem 300 000 lahví. Nyní dělá mezi 200 000 až čtvrt milionem lahví podle sezóny. Podle Volaříka byly nové prostory nutné nejen z hlediska technologie, ale i reprezentace.
Firma přestala v roce 2009 s výrobou červených vín a dělá pouze bílá. Má pro kvalitní bílá vína nejvhodnější podmínky, jejich vinice jsou zejména na Pálavě. Soustřeďuje se na Ryzlinky vlašské, odpovídá to lokalitám, uvedl Volařík.
Firma má nyní 32 zaměstnanců ale bude se rozšiřovat, zřejmě o sezónní pracovníky ze zahraničí. Hledat ochotné zaměstnance v ČR je podle Volaříka problém. "Potýká se s tím spousta vinařství. Starší generace odchází do důchodu a mladí o tuto těžkou práci nemají zájem, každý s tím začíná bojovat. Je to celoevropský problém, v Itálii, Francii zaměstnávají lidi z Moldávie, Rumunska, komentoval situaci ve vinařství Volařík, který sám uvažuje o Ukrajincích.
Kromě zrušení výroby červených vín Volařík prosazuje suchá vína. Naposledy dělali ledové víno v roce 2010, zájem už není tak velký, uvedl Volařík, který do budoucna hodlá oslovovat spíše zkušené konzumenty vína.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down