Cukrovar v Dobrovicích vyrobil meziročně méně cukru

Společnost Tereos TDD, která patří mezi lídry českého trhu s cukrem, zpracovala v uplynulé sezoně v obou svých cukrovarech zhruba 2,5 milionu tun cukrové řepy a vyrobila téměř 300 tisíc tun bílého krystalického cukru. Cukrovarnická kampaň trvala od loňského 22. září do 11. ledna. Meziročně tak Tereos vyrobil o 70 tisíc tun cukru méně, informoval dnes PR manažer společnosti Jakub Hradiský.

Skončená kampaň byla poznamenána propadem ve výnosech cukrové řepy, který způsobilo především suché počasí. Množství zpracované řepy meziročně kleslo téměř o 700 tisíc tun při zachování stejné osevní plochy 38,6 tisíce hektarů. Letošní cukrovarnická kampaň trvala 106 dní a byla tak kratší než předchozí. Kromě cukru produkuje Tereos také krmivo pro hospodářská zvířata, takzvané pelety. Jejich produkce poklesla ze sto tisíc tun na 80 tisíc tun.

"Vyrobený cukr je dodáván především tuzemským a evropským zákazníkům pro další zpracování, například výrobu nápojů, cukrovinek, mléčných a pekárenských produktů a podobně," řekl Hradiský. Přibližně 80 tisíc tun je v balicím centru v Mělníku zabaleno do maloobchodních balení, určených pro koncového zákazníka. Lihu letos Tereos vyrobil 275 tisíc hektolitrů.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down