13.03.2019 | 12:03
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Internetový prodejce potravin začal prodávat jídlo podle receptů

Internetový prodejce Rohlík.cz začal prodávat potraviny i podle receptů na jednotlivá jídla. Zatím má zhruba 60 návodů od šéfkuchaře Romana Vaňka, nabídku chce rozšiřovat, v letošním roce by jich mělo kolem 200. Lidé si rovnou prostřednictvím receptu mohou objednat zboží, které na daný pokrm potřebují, uvedl na tiskové konferenci zakladatel portálu Tomáš Čupr. Měli by mít vždy volbu z levnějších nebo dražších.

"Nechceme na lidi natlačit extrémně drahou svíčkovou, někdo si ji koupit chce a někdo si ji koupit nechce, ale všechny suroviny jsou dobré," uvedl Čupr. U většiny receptů jde zatím o běžné pokrmy, jako je gulášová polévka, karbanátky nebo vepřový brabec, lidé v nich ale mohou najít také například kuřecí kari polévku s hráškem. Do budoucna, až receptů přibude, nevylučuje Čupr také zavedení filtrování například podle doby přípravy nebo podle surovin do jídla potřebných. Ještě také není možné určit si počet porcí, na které chce zákazník suroviny nakoupit.
Obrat internetového obchodu s potravinami Rohlík.cz loni stoupl o 52 procent na téměř 2,5 miliardy korun. Provozní zisk EBITDA činil 25 milionů korun. V letošním roce plánuje e-shop obrat zdvojnásobit a expandovat do Maďarska.
Rohlik.cz, který je největším e-shopem s potravinami v Česku, se nyní zaměřuje na zvýšení kurýrních kapacit s ohledem na očekávané tempo růstu. V minulém roce se firmě podařilo zajistit dostatek kurýrů a ve vybraných lokalitách zrychlit závozy natolik, že jsou kurýři schopni přivézt nákup i za 30 minut. Firma zaručuje, že poslíčci přijedou do dvou hodin.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down