Pražské řeznictví Miloš Křeček KK prodalo zákazníkům 300 kilogramů polského drůbežího masa, veterináři v něm zjistili salmonelu. Maso je nejspíš zkonzumované, protože už je po datu spotřeby, sdělil mluvčí Státní veterinární správy Petr Vorlíček. "Pokud přesto někdo zakoupené maso zamrazil a má doma v mrazničce, neměl by jej konzumovat a může jej vrátit v místě, kde maso zakoupil," dodal mluvčí.
Maso od firmy Ubojnia Drobiu PIÓRKOWSCY Jerzy Piórkowski se podle něj prodávalo ve čtyřech pobočkách řeznictví. "Maso bylo přijato dne 12. března. Následně bylo expedováno na čtyři prodejny výše uvedené společnosti v Praze, které se nacházejí na následujících adresách: Dejvická 21, Praha 6; Francouzská 26, Praha 2; Sokolovská 187, Praha 9; Na Sádce 24, Praha 4. A zde bylo prodáno zákazníkům prodejen," dodal. Veterináři nevědí o tom, že by někdo po konzumaci trpěl zdravotními problémy. "Jak opakovaně uvádíme, při dostatečné tepelné úpravě masa a dodržení základních hygienických pravidel je riziko nákazy spotřebitele minimální. Salmonely jsou likvidovány již při tepelné úpravě na 70 stupňů Celsia po dobu deseti minut, nebo ekvivalentním systémem, tedy při vyšší teplotě po kratší dobu, nebo při nižší teplotě s delší dobou úpravy," vysvětlil Vorlíček.*