Ministerstvo zemědělství spustilo portál pro nákup a prodej sazenic a semen lesních dřevin

Ministerstvo zemědělství připravilo nový portál Nabídky a poptávky reprodukčního materiálu. Slouží pro vlastníky lesů, odborné lesní hospodáře i školkaře. Najdou na něm jednoduchý přehled o poptávce a nabídce sazenic a semen lesních dřevin. Informuje o tom tisková zpráva ministerstva.

S narůstající plochou holin k zalesnění po kůrovcové kalamitě může lokálně nastat nedostatek sazenic některých dřevin. Cílem portálu je usnadnit komunikaci mezi vlastníky lesů a lesními školkaři a umožnit jim co nejlépe využívat všechny zdroje reprodukčního materiálu.
Jak zpráva dále informuje, zájemci si budou moci na novém portále Nabídky a poptávky reprodukčního materiálu např. najít lesní školku, která má k dispozici potřebné sazenice konkrétních lesních dřevin. Pokud si přímo zadají poptávku, mohou od školkařů obdržet nabídky, z nichž si mohou vybrat tu nejvhodnější. Pokud si uživatel vytvoří na portále účet, bude moci: nabízet sadební a semenný materiál lesních dřevin, poptávat sadební a semenný materiál lesních dřevin a nabízet nebo poptávat sběr reprodukčního materiálu z uznaných zdrojů.
Poptávku na sadební materiál lze zadávat podle druhu dřeviny, přírodní lesní oblasti a lesního vegetačního stupně. Reakci na zadanou nabídku nebo poptávku zadavatel dostane na e-mailovou adresu, kterou si do systému sám zadá. Obsah portálu, nabídku a poptávku reprodukčního materiálu, budou vytvářet přímo vlastníci lesů a školkaři. Jeho využitelnost poroste s množstvím vkládaných poptávek a zejména nabídek.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down