Zájem o soutěž pro mladé vinaře byl větší než loni

Zájem o druhý ročník obnovené soutěže Co chutná mladým, která je určená českým a moravským vinařům do 40 let, překvapil její pořadatele ze spolku Mladí vinaři. Do soutěže je přihlášeno 350 vzorků vína ze sedmi desítek firem. Pořadatelé to řekli na tiskové konferenci.

Soutěž Co chutná mladým obnovili loni členové spolku Mladí vinaři. Pro letošní druhý ročník připravili několik novinek. První z nich je, že v odborné porotě zasednou členové spolku Mladí vinaři a jejich zahraniční kolegové ze Slovinska, Polska, Maďarska, Rakouska a Německa. Druhou změnou je ve srovnání s loňským ročníkem i zákaz účasti pro členy Mladých vinařů.
"V nultém ročníku jsme svá vína přihlašovat mohli, účelem tohoto opatření bylo, abychom vyvolali soutěživost a zájem. V dalším ročníku to ale není třeba. Zatímco loni bylo v soutěži 216 vzorků včetně těch od členů Mladých vinařů, letos je jich 350, což nás překvapilo," uvedla za Mladé vinaře Eva Pelikánová.
Vína budou soutěžit v pěti kategoriích a uděleno bude i ocenění za nejlépe hodnocenou kolekci vín. Její autor získá titul Mlaďoch roku. Kromě věcných cen získá i možnost členství ve spolku Mladí vinaři na rok na zkoušku. "Vzhledem k zaměření našeho spolku je logické, že jak budeme stárnout, budeme ho postupně opouštět a bude potřeba zaplnit uvolněná místa ve spolku," vysvětlil předseda Mladých vinařů Kamil Prokeš.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down