V Českých Budějovicích začíná agrosalon Země živitelka

Největší tuzemský agrosalon Země živitelka začíná na českobudějovickém Výstavišti. Na akci, jež má letos motto Výzvy českého zemědělství, se představí téměř 600 vystavovatelů. Pořadatelé chtějí letos klást větší důraz na ekologické zemědělství.

"I když všude vidím informace, jak jsme v tomto směru na tom špatně, statistiky mluví o něčem jiném. Používáme například méně hnojiv než v Rakousku nebo v Německu," řekl prezident Agrární komory ČR Zdeněk Jandejsek.
Agrosalon dnes slavnostně zahájí prezident Miloš Zeman. Vystavovatelé obsadí přibližně 15 hektarů areálu Výstaviště. Představí se zástupci z České republiky a několika evropských zemí, ale i z Japonska, USA a Brazílie. Agrosalon každoročně navštíví více než 100 000 lidí. Pořadatelé chystají kromě doplňkového programu pro návštěvníky i řadu odborných konferencí. Agrosalon Země živitelka potrvá do úterý 27. srpna.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down