Na Zahradě Čech inspekce našla chyby u šesti z 22 kontrolovaných

Česká obchodní inspekce (ČOI) zkontrolovala během podzimního veletrhu Zahrada Čech v Litoměřicích 22 prodávajících. U šesti z nich zjistila porušení předpisů. Šlo například o prodejce výpěstků, ovocných stromů, ale i hraček a potravin. Řekl to tiskový mluvčí ČOI Jiří Fröhlich. Inspektoři ČOI také zakázali prodej 1516 kusů zboží vystavovatelů za prodejní cenu 12 265 korun.

Mluvčí dodal, že vystavovatelé museli odstranit nedostatky a přerušit do té doby prodej. V jednom případě prodejce nepoužil ověřené měřidlo. "Za použití neověřeného měřidla uložili inspektoři na místě pokutu ve výši 1000 korun," uvedla ředitelka inspektorátu Renata Linhartová. Dodala, že v dalších případech prodejci o svém zboží nedostatečně informovali zákazníky. Prodejci rostlin třeba neuvedli, jak je pěstovat. Před dvěma lety se uskutečnila na zahrádkářském veletrhu rovněž kontrola. Tehdy nedodržel právní předpisy každý druhý kontrolovaný vystavovatel.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down