Značku Dobrý tuzemský potravinářský výrobek Česká chuťovka získalo letos stejně jako loni 185 výrobků. Ocenění Dětská chuťovka získalo 35 produktů, loni jich bylo o devět méně. Uvedl to ředitel soutěže Josef Sléha. Výsledky měly být dnes slavnostně zveřejněné v Senátu, kvůli koronavirové situaci se ale akce zrušila. Do soutěže se mohli hlásit čeští výrobci, kteří dodávají potraviny na český trh.
"Jak potvrdily i výsledky letošního klání, kvalita a vynikající chuťové parametry českých potravin se rok od roku zvyšují a spotřebitelé si tak mají opravdu z čeho vybírat. A má-li potravina skutečně chutnat, musí být vyrobena z kvalitních vstupních surovin a také šetrnými postupy při respektování specifických preferencí českého spotřebitele," uvedl Sléha. Titul Rytíře české chuti za celoživotní přínos potravinám letos získal sládek Pivovaru Svijany Petr Menšík a Milan Chmelař, ředitel odborných škol v Podskalské ulici v Praze. "Cenu novinářů pak získal Kompek, za rohlík žitný s posypem, Uzeniny Beta za Klobásu jalapeňos se sýrem a Podorlická sodovkárna za Rychnovský cider s černým bezem," uvedl Sléha.*