Litoměřičtí zastupitelé prominuli nájemné výstavišti Zahrada Čech

Litoměřičtí zastupitelé dnes prominuli nájemné výstavišti Zahrada Čech. Společnost nemusí platit nájem od ledna do března, což činí úsporu 181 500 korun. Nájemné zastupitelé prominuli kvůli koronavirové pandemii, výstaviště v době restrikcí nemůže pořádat žádné akce. Pro se vyslovilo 18 zastupitelů, proti byli dva a sedm zastupitelů se zdrželo.

"Jakákoli úleva na jakýchkoli výdajích je pro nás výrazná pomoc," řekla Michaela Mokrá, ředitelka společnosti. Od města dostala firma mimořádnou dotaci ve výši devět milionů korun. Mokrá řekla, že šlo o provozní dotaci, která sanovala fixní a mzdové náklady v loňském roce za období únor až srpen. Kromě této dotace obdržela Zahrada Čech dotaci od Ústeckého kraje z programu Rodinné stříbro Ústeckého kraje. Program sdružuje významné akce kraje, Zaharada Čech je součástí od roku 2016. Zahrada Čech žádala i o vládní kompenzaci. "Jediný dotační titul, na který až do teď máme nárok, je náhrada mezd za zaměstnance, to je Antivirus od Úřadu práce," uvedla Mokrá.
Vláda bude projednávat kompenzační balíček COVID veletrhy, podle Mokré by mohla společnost prostřednictvím tohoto programu získat několik set tisíc korun. Ztráty jsou přitom mnohonásobně vyšší, řekla. "Program je koncipován tak, že se tam bude prokazovat ztráta z roku 2020 oproti roku 2019, a jelikož my jsme obdrželi provozní dotaci ze strany města Litoměřice, která opticky jde do výnosu celé společnosti, tak pro nás ztráta není účetně tak markantní," uvedla Mokrá. Dodala, že jde o ztrátu 16 milionů korun, s pomocí města jde o sedm milionů korun.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down