Ministerstvo chce znovu přispět na výstavu Natura Viva

Ministerstvo zemědělství chce přispět na letošní výstavu Natura Viva 5,4 milionu korun bez DPH. Uskuteční se, pokud to epidemická situace dovolí. Stejnou částku chtělo ministerstvo dát i na loňský ročník, který se ale právě kvůli pandemii nového koronaviru nekonal. Uvádí to ministerský dokument, který dnes dostane pro informaci vláda. Zakázku, která je v režimu jednacího řízení bez uveřejnění, chce úřad zadat Výstavišti Lysá nad Labem.

"Původní záměr pořádat tuto výstavu jako jubilejní pětiletou periodickou výstavu s mezinárodní účastí v roce 2020 přerušila mimořádná situace s pandemií covidu-19 a akce byla přesunuta na následující rok. Pro rok 2021 je očekávání, pokud to podmínky dovolí, že proběhne 26. ročník. Tento ročník by měl být s mezinárodní účastí a s výstavou trofejí zvěře za posledních šest let," uvádí dokument.

Na přehlídce bude vystaveno přes tisíc trofejí a veřejnost má možnost celorepublikově zhodnotit chov všech druhů spárkaté zvěře. "Vzhledem k tomu, že se v rámci přehlídky trofejí vyhotovuje katalog trofejí, je možné zpětně od roku 2000 sledovat vývoj kvality českých trofejí a zhodnotit myslivecké hospodaření se zvěří. Bez výstavy by takové zhodnocení nebylo možné," vysvětluje úřad jeden z důvodů, proč je třeba dostat mezi širokou veřejnost informace o aktuálních problémech.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down