Budvaru roste prodej lahví, zdraží lahvovou desítku

Pivovaru Budějovický Budvar rostou prodeje baleného piva. V drobných desítkách procent stouply meziročně za první čtvrtletí prodeje v lahvích. Budvar zdraží v polovině roku desetistupňové lahvové pivo podobně, jako od ledna zdražil o 3,7 až čtyři procenta jiné lahvové a plechovkové pivo. Kvůli vyšším prodejům lahví přikoupí desítky tisíc přepravek. V červnu zprovozní další cylindro-kónické tanky. Uvedl to ředitel Budvaru Petr Dvořák.

Budvar má tři linky na stáčení do lahví. "Nemáme problém s kapacitou linky, ale v jarních měsících budeme vypisovat mimořádné směny, abychom uspokojili poptávku. Problém bude s kapacitou přepravek, musíme jich koupit desítky tisíc. Oznámili jsme také našim zákazníkům, že budeme o drobné procento zdražovat naše desítkové pivo v lahvi," řekl Dvořák.
V lednu zdražil Budvar v ČR lahvové a plechovkové pivo v průměru o 3,7 až čtyři procenta. Víc zdražil ležáky než desítky. Teď podle Dvořáka dorovná cenu desetistupňových piv na stejný poměr, o kolik zdražil ležáky.
Prodeje za první čtvrtletí budou meziročně o dvě až tři procenta nižší než loni. Prodej sudového piva proti loňsku klesl asi o 80 procent. "Hospody až na výjimky, krátkodobé otevírání někde po Evropě, jsou v našich hlavních exportních zemích zavřené skoro všude," řekl ředitel.
Pivovar se 670 zaměstnanci plánuje novou linku na stáčení piva do plechovek, protože prodeje v těchto baleních rychle rostou. Zprovozní ji zřejmě v březnu 2022. "Rozjíždí se stavebně, letos se začne instalovat," řekl ředitel.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down