06.01.2017 | 07:01
Autor:
Kategorie:

Roční kapacita nové třídírny vajec je až dvě stě milionů kusů

Roční kapacita nové centrální třídírny vajec ve Vejprnicích u Plzně, která byla slavnostně otevřena, by měla dosáhnout až 200 milionů kusů vajec. Provoz má přinést snazší, bezpečnější a modernější zacházení s vejci. Dodavateli budou vlastní, české farmy prodávající vejce prostřednictvím společnosti Česká vejce. Uvedli to při slavnostním zahájení provozu představitelé společnosti Agrofert.

„Novou třídírnou ve Vejprnicích se snažíme dále modernizovat celkovou produkci vajec v koncernu Agrofert. Z českých farem se vejce dostanou bez kontaktu s lidskou rukou až k zákazníkovi, protože vejce jsou dovážena na paletách, kde je za pomocí moderní techniky roztřídíme, zkontrolujeme jejich kvalitu a bezpečnost a následně je můžeme s označením a v obalech expedovat přímo do obchodů. Tím je zaručena čerstvost, maximální hygiena, ale i vhodné zacházení a dohledatelný původ produkce. Zákazník má díky tomu jistotu, co kupuje,“ uvedl ředitel zemědělské divize společnosti Agrofert Jindřich Macháček. Výstavba centrální třídírny vajec trvala devět měsíců a celková investice dosáhla 135 milionů korun. Provoz je z většiny automatizován, což mimochodem zajistí například správné uložení vajec špičkou dolů a při teplotě mezi plus pět stupňů Celsia až plus 18 stupňů Celsia. Nový provoz je výjimečný zejména vysokým standardem hygieny a produktivitou práce. Hodinová kapacita třídírny činí až 126 tisíc kusů, přičemž vejce putují do různých obalů dle požadavku zákazníků. Naprostá většina produkce je určena pro tuzemské obchodní řetězce.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down