Budoucí kuchaři a kuchařky si vyzkoušeli vařit s biopotravinami

Podle posledních zjištění se Češi stále více zajímají o původ jídla, které konzumují. Často ale nevědí, kde nakoupit potraviny v bio kvalitě a jak je poznat. To bylo tématem semináře, který se uskutečnil ve Střední škole profesní přípravy v Hradci Králové, kde se připravují na své povolání i kuchaři a kuchařky. Studenti si mohli také vyzkoušet vaření z bio surovin.

„Projekt Bio v regionu nás okamžitě zaujal. Vítáme každou možnost, při které můžeme zajímavou formou seznamovat naše žáky – budoucí kuchaře – s bio produkty. Zároveň kvitujeme možnost seznámit naše žáky s produkcí konkrétních výrobců našeho regionu. Budou se tak moci lépe orientovat v nabídce trhu a využívat bio produkty nejen ve svém budoucím profesním, ale i v osobním životě,“ uvedla Hana Prymšová ze Střední školy profesní přípravy v Hradci Králové.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down