Další výrobky v Karlovarském kraji získaly značku Regionální potravina

Krušnohorská pečeně, děpoltovické bio máslo nebo žlutická sušená řepa jsou mezi devíti výrobky, které mohou nově v Karlovarském kraji používat čtyři roky značku Regionální potravina. Oznámila to mluvčí Státního zemědělského intervenčního fondu Lenka Rezková. O prestižní značku se letos v kraji ucházelo 84 produktů od 17 výrobců, největší zájem byl o kategorii alkoholických a nealkoholických nápojů.

V soutěži v kategorii masných tepelně opracovaných výrobků uspěla Krušnohorská pečeně Romana Krčmy z Karlových Varů. Jako nejlepší masný trvanlivý výrobek porotci vybrali hovězí svíčkovou ze Statku Hlinky. V kategorii sýrů získal ocenění sýr Adam ze Statku Bor Zeos, v kategorii ostatních mléčných výrobků děpoltovické bio máslo od Jiřího Kubernáta z Děpoltovic. V kategorii pekařských výrobků uspěl bezlepkový veganský jablečný koláč Markéty Pavelkové z Lokte a v kategorii cukrářských výrobků pařížský dort od Jany Bystřické z Nové Role. Z alkoholických a nealkoholických nápojů vybrala hodnoticí komise pšeničný speciál z pivovaru Permon. V kategorii Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě zabodovala žlutická sušená řepa červená – chipsy od výrobce Regent Plus Žlutice. Ocenění získalo také podestýlkové vejce ze statku Zephyr Františkovy Lázně.

Kromě soutěže ministerstva zemědělství uděluje regionální značku také Karlovarský kraj v soutěži Dobrota Karlovarského kraje. V letošním ročníku se soutěže zúčastnilo 15 zemědělských a potravinářských výrobců se 39 výrobky.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down