Další výrobky se značkou Regionální potravina Zlínska

Označení Regionální potravina Zlínského kraje nese dalších osm produktů. Ocenění výrobci převzali na dožínkové slavnosti v Kroměříži. Regionální potravinou je nyní celkem 43 krajských výrobků. O značku se ucházelo 121 produktů od 36 výrobců.

Označení nově na svém obalu ponese uzená krkovice od Radka Šerého z Brumova-Bylnice, čerstvý sýr rajče - bazalka od firmy Kromilk z Kroměříže, jogurt bílý z Farmy-ZPZ Valašská Bystřice, kopretina s tvarohovou náplní od Agrodružstva Roštění, staročeský medovník společnosti Medoks, Vizovická slivovice 2013 Presenta firmy Rudolf Jelínek, švestková povidla Jiřího Netopila ze Žalkovic a med medovicový Karla Kolínka z Nedašova.
Akce Regionální potravina se letos konala pošesté a ve Zlínském kraji se již deset let koná i soutěž Perla Zlínska, která také oceňuje výrobce regionálních potravin.

Ředitelka Agrární komory Zlín Jana Brázdilová řekla, že značka má podpořit místní výrobce, aby se svými produkty lépe uspěli na trhu. Nejsilněji byly zastoupeny pekařské výrobky. Cílem soutěže je podpora a propagace malých a středních potravinářských výrobců. Pro spotřebitele má značka být garancí, že jde o produkty, v nichž převažují místní suroviny. Značku Regionální potravina Zlínského kraje získávají výrobky na čtyři roky.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down