Označení Regionální potravina Zlínského kraje nese dalších osm produktů. Ocenění dnes výrobci převzali na dožínkové slavnosti v Kroměříži. Ředitelka Agrární komory Zlín Jana Brázdilová řekla, že značka má podpořit místní výrobce, aby se svými produkty lépe uspěli na trhu. Regionální potravinou jsou celkem čtyři desítky krajských výrobků.
Soutěží se v devíti kategoriích, jedna letos zůstala bez vítěze. O značku se ucházelo 141 produktů od 44 výrobců. Nejsilněji byly zastoupeny pekařské výrobky. Cílem soutěže je podpora a propagace malých a středních potravinářských výrobců. Pro spotřebitele má značka být garancí, že jde o produkty, v nichž převažují místní suroviny. Značku Regionální potravina Zlínského kraje získávají výrobky na čtyři roky.
Označení nově na svém obalu ponese zabijačková paštika od Michala Cahela z Uherského Hradiště, biotvaroh společnosti Javorník - CZ ze Štítné nad Vláří, kysaná smetana Mlékárny Valašské Meziříčí, dožínkový chléb Agrodružstva Roštění, dort Izidor od Ludmily Podešvové z Nedašovy Lhoty, pivo Zlínský švec - polotmavý ležák 11° Martina Velíska ze Zlína - Malenovic, vizovické sušené trnky likérky Rudolf Jelínek a pohanka s kysaným zelím a brynzou společnosti Jospo z Holešova.*