Zájem o ovocné destiláty, zejména slivovice a hruškovice, v posledních letech výrazně roste. Mimořádně populární je nyní hruškovice rovněž na Slovensku, které je jedním z hlavních exportních trhů společnosti Stock Plzeň – Božkov, uvedl ředitel prodeje a marketingu českého výrobce Richard Švéda. „To je důvod, proč jsme se rozhodli uvést na trh kvalitní hruškovici, která najde uplatnění v maloobchodě i gastronomii, dodal.
Při výrobě hruškovice Stock Excellent se klade podle Jiřího Janouška, který mediálně zastupuje výrobce tohoto produktu, mimořádný důraz na výběr základní suroviny, kvalitních a pečlivě vytříděných hrušek. Hrušky se kupují výhradně od pěstitelů z Čech a Moravy. Hruškový kvas se přitom připravuje z kombinace podzimních a zimních odrůd hrušek (například Conference, Solanka, Máslovka). Hrušky kvasí šest až deset týdnů a vyzrálý kvas prochází postupnou destilací. Na první destilaci, při níž vzniká surový destilát, navazuje opakovaná destilace (rektifikace). Při ní se oddělují nežádoucí složky, takzvaný úkap a dokap. Jen jádro s nejkvalitnějším destilátem s jemnou chutí a vůní čerstvě natrhaných hrušek se dále používá pro výrobu hruškovice Stock Excellent. Destilát tříbí a zaokrouhluje své chuťové vlastnosti ležením v kameninových nádobách, v nichž musí zůstat minimálně osm měsíců. Teprve pak se zralá hruškovice může stáčet do lahví.