Inspekce odhalila dvě šarže zmraženého kuřecího masa se salmonelou z Ukrajiny

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) odhalila dvě šarže zmraženého kuřecího masa se salmonelou. Inspektoři vzorek masa původem z Ukrajiny v obou případech odebrali v provozovně JIP východočeská, jednou v Českých Budějovicích a podruhé v Harrachově na Jablonecku. Provozovatelům nařídili neprodlené stažení šarží z tržní sítě, uvedl v tiskové zprávě mluvčí SZPI Pavel Kopřiva.

Přítomnost bakterie, která je původcem onemocnění salmonelóza, potvrdil laboratorní rozbor. Týká se výrobku "Qualiko kuře bez drobů, hluboce zmrazené, třída jakosti A", v jednom případě s datem minimální trvanlivosti do 18. listopadu 2023 a v druhém do 3. února 2024. "SZPI provozovatelům nařídila neprodlené stažení předmětných šarží z tržní sítě a s kontrolovanou osobou zahájí správní řízení o uložení pokuty. Zároveň důrazně doporučujeme všem spotřebitelům, kteří mají předmětnou šarži potraviny doma, aby ji nekonzumovali," sdělil Kopřiva. Inspekce zjištění vložila také do evropského systému rychlého varování pro potraviny (RASFF).

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down