18.10.2007 | 04:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Inspekce zakázala výrobu kvůli listérii

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) včera zakázala výrobu potravin studené kuchyně v provozovně Extim Profi ve Frýdku-Místku. Důvodem k tomu byly laboratorní testy, které prokázaly u Šlehané nivy s datem použitelnosti do 17. října 2007 nadlimitní výskyt bakterie Listeria monocytogenes. Firma Extim Profi vyrobila dvanáct kilogramů této potraviny, sdělil vedoucí oddělení komunikace SZPI Ivo Klemeš.

Inspekce zároveň varuje veřejnost, aby tuto zdravotně závadnou Šlehanou nivu s datem použitelnosti do 17. 10. 2007 od společnosti Extim Profi nekonzumovala, dodal Klemeš.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down