Rakvický Vinselekt Michlovský investoval 65 milionů korun do dnes nově otevřeného výrobního provozu, kde je na jednom místě soustředěna výroba i obsluha. Zároveň se tím zvýšila skladovací kapacita asi na dva miliony litrů vína. Firma od nového provozu očekává úsporu dopravních nákladů a pracovních sil i vyrovnanou kvalitu produkce. Společnost počítá výhledově s tím, že další investice vloží do většího propojení vlastní výroby vína s turistikou, řekl ředitel podniku Miloš Michlovský.
Do nového provozu patří kvasírna s technologií řízeného kvašení a tanková hala, kde se vína školí a zrají. Na výrobu navazuje klimatizovaný sklad s celoročně stálou teplotou a kapacitou jeden milion lahví. Vína v tomto skladě dozrávají v lahvi a tříbí svůj charakter. K rozvoji turistiky má přispět podle Michlovského nejen již vybudovaná vinotéka, ale později i vinárna, restaurace a ubytovací kapacity. Podle ředitele je to jednoznačný trend, že k dobrému vínu patří i možnost vychutnat atmosféru jižní Moravy. Samozřejmě z toho firma očekává finanční efekt.
Vinselekt Michlovský hodlá zvýšit výrobu z loňských 650 000 na jeden milion lahví vína. Společnost pěstuje vinnou révu na zhruba 130 hektarech vinic v nejteplejších oblastech jižní Moravy. Vína směřují především do vybraných hotelů a restaurací, speciálních prodejen či vinoték a soukromých archivů.