21.09.2007 | 02:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Kontrola správné hygienické praxe

Státní veterinární správa ČR se stále soustředí na kontrolu postupů správné hygienické praxe jak u chovatelů, tak výrobců. Lze tak předcházet vzniku a šíření různých nemocí. V poslední době byly zjištěny problémy pouze u dvou menších zpracovatelů měkkých uzenin. Zlikvidovalo se u nich deset kilogramů tlačenky a 125 kilogramů moravského uzeného. V těchto provozech byla nařízena sanitace a dezinfekce. Informoval o tom mluvčí veterinárního dozoru Josef Duben.

Duben připomněl, že po problémech s listériemi při výrobě potravin živočišného původu si sami výrobci zpřísnili vnitřní kontroly správné hygienické praxe a používání takzvaných hygienických smyček. Uvědomili si, že dodržování veterinárních předpisů a zásad zoohygieny je důležité, dodal.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down