18.11.2014 | 11:11
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Kostelecké uzeniny výrazně rozšíří svou síť stánků s hotdogy

Řetězec stánků s hotdogy největšího tuzemského zpracovatele masa, Kosteleckých uzenin, s názvem Parky's by se měl do dvou let rozšířit do 60 míst. Řekla to manažerka franšízinkového projektu Petra Dlouhá. Nové provozovny rychlého občerstvení by kromě vlakových a autobusových nádraží měly vznikat také v obchodních centrech či na náměstích větších měst. Rozšíří se do budoucna také jejich sortiment.

V současnosti fungují stánky na šesti místech. Z toho na čtyřech nyní probíhají pilotní testy, kdy má provozovatel stánku uzavřenu s poskytovatelem jen krátkodobou smlouvu a sledují se každoměsíční výsledky. "Výstupem toho by mělo být, zda ten zákazník bude chtít přejít na klasickou franšízinkovou smlouvu," upřesnila Dlouhá.
V příštím týdnu otevřou Kostelecké uzeniny první stánek v obchodním centru. Pobočku na pražském Chodově bude provozovat firma napřímo sama. V současné době si mohou grilovaný párek v křupavé housce zakoupit například cestující na autobusovém nádraží Florenc či na kolínském nádraží.
"Během příštího roku bychom chtěli zprovoznit zhruba 40 provozoven, v dalším roce se chceme dostat na 60," popsala plány firmy Dlouhá. Má podle ní jít zejména o provozovny typu obchod v obchodě, ale také pevné i mobilní stánky a kiosky. "Kromě nádraží bychom se chtěli realizovat i v obchodních centrech a různých frekventovaných místech na náměstích ve větších městech, sportovních střediscích a podobně," upřesnila manažerka.
Koncept funguje tak, že masokombinát pronajímá franšízantovi kompletní vybavení stánku a poskytuje mu potřebné zázemí včetně dodávek surovin. Provozovatel pak zpravidla odvádí poskytovateli dvě až osm procent obratu provozovny.
Základní nabídku stánků v současné době tvoří nabídka čtyř různých variant hotdogů, které se liší podle použitého druhu grilovaného párku, dochucovacích omáček a dalších přísad. Část surovin je od dodavatelů z mateřské skupiny Agrofert, část firma pořizuje externě. "My ten sortiment hodláme rozšiřovat, nehodláme zůstat jenom u hotdogů," podotkla Dlouhá s tím, že by se mělo jednat o produkty, které zatím v Česku nejsou běžně k prodeji. Dodavateli nápojů by měli být Rodinný pivovar Bernard a Kofola.
Kostelecké uzeniny vlastní Agrofert. Firma je v posledních letech značně ztrátová, byť její roční ztráta v roce 2013 meziročně klesla ze 102 na 77 milionů korun. Generální ředitel firmy Jan Hanuš v červnovém rozhovoru pro deník E15 uvedl, že letos plánuje dostat podnik do zisku 25 milionů Kč.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down