Produkce králičího masa v České republice vloni vzrostla zhruba o šest procent a dosáhla téměř 58,8 tisíce tun v živém. Hlavním důvodem bylo zvýšení stavů zvířat ve farmových chovech. V malochovech stavy stagnovaly. Informovala o tom ministerstvo zemědělství. Významná změna však nastala u bilance zahraničního obchodu, která se po několika aktivních letech stala loni pasivní.
Vysoká úroveň dovozu z Číny za nízké ceny přispěla u nás ke snížení spotřebitelských cen jatečných králíků na domácím trhu. Ceny zemědělských výrobců v porovnání s rokem 2002 stagnovaly a podle ČSÚ se pohybovaly na kolem 47 Kč/kg ž. hm. Tuzemské spotřeba králičího masa se i vlivem klesajících cen opět zvýšila na tři kilogramy na obyvatele za rok. Průměrná spotřebitelská cena králičího masa loni činila asi 142 Kč/kg. Králičí maso je i přes své významné nutriční vlastnosti však stále pouze doplňkovým druhem masa nejenom na tuzemském trhu, ale i v zahraničí.