Další potraviny od malých a středních výrobců mohou používat logo Zlatá chuť jižní Moravy. Jejich výrobci toto právo získali ve stejnojmenné soutěži. Regionální agrární komora (RAK) Jihomoravského kraje ocenila výrobky v jedenácti kategoriích, z nichž některé získaly i ocenění Regionální potravina. Uvedl to Jaromír Musil z uvedené regionální agrární komory.
O jedenáctý ročník měli výrobci dosud rekordní zájem. Přihlásilo se jich přes padesát a soutěžilo téměř 200 výrobků. Vítěze vybíraly dvě osmičlenné poroty, kde byli zástupci ministerstva zemědělství a dalších zemědělských a potravinářských institucí. Vybírali v jedenácti kategoriích, mražené výrobky zůstaly neobsazené. Většinu z oceněných výrobků mohou ochutnávat až do čtvrtka návštěvníci veletrhu v brněnském veletržním areálu.
V nejhojněji zastoupené kategorii pekařských výrobků uspěl Drnovský koláč z cukrářství U Floriánka v Drnovicích na Blanensku. Mezi masnými výrobky uspěl Špek od Hakalíka z Lanžhota, u konzervovaných masných výrobků byla nejlepší Moravská pečínka z Patrie Kobylí. Mezi mléčnými výrobky vyhrál Čerstvý sýr letní směs od Lenky Klíčové ze Znojma. Vítěznou cukrovinku Máničku přihlásila Zdeňka Jánská z Vyškova, mezi ovocem a zeleninou zvítězil jahodový extra džem od Jany Kučerové z Brna-Slatiny. V kategorii nealko nápojů byl nejlepší vinný mošt Pálava do Magdaleny Válkové ze Strážovic, nejlepším alkoholickým nápojem je pivo Slavkovská dvanáctka ze Slavkovského pivovaru. Opakovaně uspělo také Rybářství Skalní mlýn se svým sivenem. Ve dvou kategoriích ostatních potravin letos porota vybrala dýňový olej lisovaný za studena od Radka Bartoše z Lanžhota a vaječné polévkové nudle od Miroslavy Konečné z Vřesovic.*