23.05.2013 | 04:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Na Liberecku sedm regionálních potravin

Označení Regionální potravina získalo dalších sedm výrobků z Libereckého kraje. Značku tak v kraji drží už 27 produktů. Ve čtvrtém ročníku soutěže financované ministerstvem zemědělství hodnotila porota 45 výrobků od sedmnácti potravinářských firem. Soutěžilo se v devíti kategoriích, nejsilnější zastoupení bylo v kategorii sýrů a v kategorii tepelně opracovaných masných výrobků. Informovala o tom Vladimíra Pachlová z Regionální agrární komory Libereckého kraje, která soutěž organizuje.

Cílem soutěže je podpora a propagace malých a středních potravinářských výrobců i regionů původu potravin. Pro spotřebitele by měla být značka garancí, že jde o produkty, v nichž je nejméně 70 procent místních surovin. Předání certifikátů se uskuteční tradičně při Dni regionálních potravin Libereckého kraje, který bude 4. října v Liberci.
Výrobky hodnotila osmičlenná porota, k udělení značky doporučila Bělskou čertovu klobásu od společnosti Podkrkonošská uzenina, Jizerskohorský přírodní sýr Jako od babičky z malé mlékárny Jiřího Vrkoslava, Bio ovčí mléko z farmy Josefa Pulíčka nebo Mini svatební koláčky z Pekařství u Drahušky. Regionální potravinou je i kysané zelí ze společnosti Samir a lahodné ovocné sorbety od firmy Heinrich Valentin Schwarzkopf. Označení Regionální potravina získala i čerstvá novinka z Pivovaru Rohozec - tmavá desítka Rohozec X.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down