12.03.2007 | 01:03
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nejvíce masa vyrobili farmáři na jihu Čech

Jihočeští farmáři vyrobili loni nejvíce masa v zemi, a předstihli tak tradičně nejproduktivnější podniky ze Středočeského kraje a Prahy. Na trh zemědělci z jihu Čech dodali 57.983 tun masa, převážně vepřového. Chovatelé ze Středočeského kraje a Prahy završili loňský rok s výrobou o 146 tun masa nižší. Uvedl to Český statistický úřad.

Jihočeši zvýšili produkci u všech tradičních druhů masa mimo vepřového. Nejlépe se jim vedlo ve výrobě hovězího a telecího. Loni zvýšili jeho odbyt o 8,7 procenta na 11.479 tun, což bylo nejvíc v zemi. Těsně za nimi skončily podniky z Pardubického kraje. O více než třetinu na 33 tun stoupla v kraji i produkce jehněčího.
Naopak dodávky vepřového masa klesly o dvě procenta na 46.465 tun. Lepší v tomto směru byli už jen středočeští chovatelé, kteří dodali na trh přes 48.300 tun vepřového v jateční hmotnosti.
Celková výroba masa vyjma drůbežího dosáhla loni v Česku 414.684 tun, meziročně o procento méně.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down