Některým pivovarům klesl odbyt až o 90 procent

Zatímco výrobu plánují několik týdnů dopředu, odbyt jim ze dne na den klesl o desítky procent. Malé pivovary na jihu Moravy zažívají po uzavření restaurací těžké období. Potvrdili to zástupci některých z nich.

"Pro nás stojí z 85 procent produkce na sudech, což ale s uzavřením hospod skončilo, tržby se úplně zastavily. Zatím tedy aspoň doplňujeme sklad s lahvemi, které kolega třikrát týdně rozváží," uvedl Jan Grmela z Czech Craft Beers, pod které spadají značky Moravia a Lucky Bastard. Ani jedna ze značek nové pivo nevaří, dokud nebude jasné, jak dlouho uzavření restaurací a hospod potrvá. Ještě větší podíl měla výroba pro hospody v pivovaru Mazák v Dolních Bojanovicích, více než 90 procent. "Už dva týdny nevaříme. Podnikovou prodejnu jsme přesunuli do buňky mimo výrobní halu. Snažíme se do lahví stáčet všechny speciály a prodávat, uvažujeme o e-shopu. Ale z prodeje 7000 až 8000 litrů piva týdně jsme minulý týden spadli maximálně na 1000 litrů za týden," poznamenal vedoucí výroby a odbytu Jakub Kondei. Vedení muselo propustit sedm lidí, v podstatě polovinu personálu. Propouštění nechystají v brněnském Pivovaru Hauskrecht, i když jim klesly prodeje o 70 procent. "Omezili jsme logicky výrobu a spolupracovníky převedli na jiné činnosti, jako je stáčení, sanitace a podobně. Tento režim jsme schopni udržet v čase řádově týdnů, budou-li vládní opatření trvat delší dobu, budeme nuceni přistoupit k dalším omezením," uvedl jeho majitel a hlavní sládek Petr Hauskrecht.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down