Kdyby se neobjevila pandemie, dál by Miroslav Magerstein úspěšně řídil luxusní hotelový resort Relax v Dolní Vltavici u lipenské přehrady. Pak se ale objevil koronavirus a hotelový resort o 150 lůžkách musel zavřít. Ředitel Magerstein se ale svým zaměstnancům zavázal, že je v době koronakrize nepropustí. Vymyslel proto nevšední gastrokoncept spojený s rozvozem jídel - Poke Bowl. Zrekonstruoval bistro na Lidické třídě v Českých Budějovicích, které koncem května po opravách otevřel.
Magerstein připomněl, že poke je miska plnou čerstvé zeleniny, exotických ingrediencí a marinovaného masa. Tento pokrm pochází z Havaje. Podle něj kouzlo celého konceptu je v jeho jednoduchosti. "Příprava není založena na tepelné úpravě, pouze na marinování a velká přidaná hodnota je v tom, že nemusíme řešit teplotu jídla,“ vysvětlil. Havajské speciality zaznamenaly u zákazníků obrovský úspěch a zásadní roli sehrály sociální sítě. „Ta jídla jsou trendy, zdravá, fotogenická, miska hraje barvami. Lidé se s nimi začali okamžitě fotit, sdílet, během dvou týdnů jsme měli tisíce sledujících,“ potvrdil ředitel hotelu s tím, že během pandemie nestíhali uspokojovat poptávku zákazníků. Magerstein prozradil, že v centru města Černá v Pošumaví na Lipensku nyní chystá pojízdné bistro, kde bude své poke prodávat. Úspěšný koncept chce přenést do jiných měst „Máme odsouhlasenou Prahu, kde bychom začátkem příštího roku chtěli otevřít výrobnu našich poke pokrmů s tím, že rozvoz budou zajišťovat externí firmy. Během roku 2022 bychom rádi expandovali do Plzně, kde v tuto chvíli hledáme vhodné prostory. Přemýšlíme o pojízdném Poke bistru v Písku“ prozrazuje Magerstein.