O značku Regionální potravina Středočeská přišel Horecký jablečný zákusek, který vyrábí Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Horky nad Jizerou. Výrobce nesplnil podmínky uvedené v technické dokumentaci výrobku. Pochybení zjistila při své kontrole Státní zemědělská a potravinářská inspekce a informoval o tom v tiskové zprávě Státní zemědělský a intervenční fond (SZIF).
Značku Regionální potravina získávají každoročně nejkvalitnější zemědělské nebo potravinářské výrobky, které zvítězí v krajských soutěžích. Jedná se o produkty vyrobené v konkrétním regionu, což je základní podmínka soutěže. Podíl místních surovin je stanoven nejméně na 70 procent, hlavní surovina přitom musí být stoprocentně tuzemského původu. Výrobky tím mají pevnou vazbu k regionu, například se může jednat o krajové speciality. Vlastníkem a gestorem značky je Ministerstvo zemědělství, SZIF ji administruje. Z pravidelných kontrol dozorových orgánů (Státní zemědělská a potravinářská inspekce nebo Státní veterinární správa) u výrobků oceněných značkou kvality Regionální potravina vyplývá, že se jedná o jednu z nejméně problematických kategorií potravin. Pokud dozorová organizace zjistí jakoukoli nesrovnalost, SZIF situaci okamžitě řeší. V případě závažného pochybení značku odebírá a informuje veřejnost. Udělením značky posouzení kvality nekončí, ale naopak začíná. Horecký jablečný zákusek, který vyrábí Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Horky nad Jizerou, získal ocenění Regionální potravina Středočeská v roce 2017. Zvítězil v kategorii Cukrářské výrobky včetně cukrovinek. Kontrola Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) zjistila, že výrobce nesplnil podmínky, ke kterým se zavázal v Technické dokumentaci výrobku. Nepravdivý původ surovin se týkal mouky, jablek a rumu. Jablka pocházela z Rakouska a nikoli od místních dodavatelů.*