Začátkem příštího roku podle agenturních informací skončí po více než 80 letech tradiční výroba kečupů ve firmě Otma v Uherském Hradišti, výroba se přesune jinam. Společnost Orkla Foods Česko a Slovensko, která je majitelem Otmy, se rozhodla závod uzavřít. Plánuje totiž nové investice do svých závodů v Bzenci a Babicích, které mají navýšit jejich výrobní kapacitu. Přesune tam také většinu pracovníků z hradišťské výrobny kečupů, hotových omáček a protlaků značky Otma a Hamé.
Podle firmy jde o dlouhodobou strategii, není to reakce na koronavirovou epidemii. "Výroba v jiném závodě Orkly nebude mít v žádném případě vliv na značku, recepturu, chuť ani kvalitu produktů. Pro spotřebitele se vůbec nic nezmění," řekl deníku Mladá fronta Dnes ředitel dodavatelského řetězce společnosti Orkla Foods Central Europe Petr Novák.
V Mařaticích v současné době pracuje 112 zaměstnanců a naprostá většina dostane možnost působit v dalších okolních závodech. Se zaměstnanci Orkly pracující v Bzenci a Babicích se počítá i nadále. Závod v Bzenci se bude specializovat na zeleninové portfolio a okurky, Babice se zaměří na výrobu hotových jídel a paštik a v rakouském závodu Felix v Mattersburgu se budou vyrábět kečupy, omáčky a část protlaků, doplnil Novák.*