Sládci Budějovického Budvaru uvařili za více než 120 let existence pivovaru 50 milionů hektolitrů piva. Této hodnoty dosáhli právě dnes. Pivovar, který patří státu, tak potvrzuje dlouhodobý trend vzrůstajícího zájmu o pivo značek Budvar a Pardál. Uvedl to tiskový mluvčí pivovaru Petr Samec.
Za posledních deset let se roční produkce pivovaru Budvar zvýšila o 39 procent. Podle Samce se pivovar snaží i přes nárůst objemu výroby vařit své pivo stále osvědčenými řemeslnými postupy. Budějovické pivo se vyváží do 70 zemí světa.
V prvním roce od svého založení, což byl hospodářský rok 1895/1896, byl výstav pivovaru 35 223 hektolitrů. K uvaření jednoho milionu hektolitrů potřeboval podnik pouhých dvanáct let – tato meta padla v roce 1907. Přes deset milionů hektolitrů se pivovar dostal v roce 1959. V roce 1996 pak dosáhl celkový objem vystaveného piva 25 milionů hektolitrů.
V roce 2015 uvařil Budějovický Budvar přes 1,6 milionu hektolitrů piva, což je meziročně téměř o deset procent více. Podnik dosáhl velmi dobrých exportních výsledků. Do 76 států putovalo téměř 900 000 hektolitrů piva, meziročně o 10,5 procenta více, uvedl Samec. Na domácím trhu se prodej zvýšil o devět procent a překročil objem 700 000 hektolitrů.