Pivovar Litovel chce kvůli velké poptávce rozšířit kapacitu

Pivovar Litovel chce kvůli velké poptávce více než zdvojnásobit kapacitu svého minipivovaru, ve kterém si zájemci mohou uvařit vlastní pivo. Minipivovar byl zprovozněn v roce 2011, nyní se v něm ročně uvaří zhruba 15 000 litrů piva, což odpovídá stovce dávek piva. Uvedl to sládek Pivovaru Litovel Petr Kostelecký.

"Minipivovar nejčastěji slouží pro komerční vaření piva, které tvoří až 60 procent uvařených dávek. Je oblíbené jako dárek pro muže, k výročím, ale třeba i pro vaření svatebních speciálů. Vlastní pivo si objednávají také skupiny přátel, různé kluby či firmy pro své obchodní partnery," uvedl Kostelecký. Kapacita minipivovaru už ale přestává stačit rostoucí poptávce. "Letos plánujeme rozšířit kvasné a ležácké kapacity a zvýšit tak roční kapacitu minipivovaru," řekl ředitel Pivovaru Litovel Lumír Hyneček. V minipivovaru se podle Kosteleckého vaří hlavně spodně kvašená piva a ležáky, ale i vícestupňové speciály. "V poslední době také roste zájem o svrchně kvašená piva typu, ale i ipa a jejich speciály. Už jsme tak vařili například medovou ipu či medové pšeničné pivo," podotkl.*

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down