Pivovary pomáhají restauracím s přípravou na obnovení provozu

Pomocnou ruku nabídly pivovary v Olomouckém kraji provozovatelům restaurací, kteří se po dvouměsíčním uzavření svých podniků připravují na pondělní částečné obnovení provozu. Pivovary pomáhají se servisem výčepních zařízení i vybavením restauračních zahrádek a provozoven. Podle ředitele prostějovské Palírny U Zeleného stromu Pavla Kadlece by provozovatelům restaurací, kteří se kvůli vládou nařízenému dvouměsíčnímu uzavření svých podniků potýkají s výrazným propadem tržeb, pomohlo odložení spotřební daně.

"Naše servisní týmy například provádějí zdarma sanitaci výčepních zařízení, bezplatně zapůjčujeme vybavení pro zahrádky a zároveň od nás dostanou všechny provozovny dezinfekci, aby ji po otevření měly volně k dispozici pro své hosty," řekl ředitel Pivovaru Litovel Lumír Hyneček.

Restaurace před pondělním otevřením letních zahrádek objíždějí také servisní týmy přerovského Pivovaru Zubr. "Zdarma provádějí kompletní sanitaci výčepních zařízení. Pivovar poskytuje také poradenství v otázkách spojených s podporou pro provozovny a pomáhá s dovybavením těch provozoven, které zahrádku zatím nemají," řekl ředitel Pivovaru Zubr Tomáš Pluháček.

Přerovský pivovar provozovatelům restaurací také zdarma zapůjčuje slunečníky nebo pivní sety. "Zároveň od nás všechny provozovny dostanou desetilitrový kanystr s antivirovou dezinfekcí, aby ji měly k dispozici pro své hosty," podotkl Pluháček.

S vlastním návrhem, jak pomoci s obnovením provozu restaurací, přišla Palírna U Zeleného stromu. "Stačilo by, kdyby vláda umožnila nám i dalším výrobcům alkoholu odložit platbu spotřební daně z 55 dní na 110 dní. My bychom na oplátku mohli odložit platbu podnikům při jejich opětovném rozjezdu a dále je podpořit, aniž bychom ohrozili naše cash flow," míní ředitel Kadlec.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down