Pivovary připravují speciály na slavnosti piva, bude jich méně

České pivovary si i letos podobně jako v minulých letech připravily na Dny českého piva speciály, které nabídnou tisícovky restaurací. Kvůli koronaviru se ale omezily prohlídky pivovarů a debaty se sládky, sdělila výkonná ředitelka Českého svazu pivovarů a sladoven Martina Ferencová

Speciálů se také nevyrobí tolik jako v minulosti, protože pivovary se obávají vařit větší množství zvláštních piv, neboť je podle ní možné, že stát restaurace podobně jako na jaře kvůli koronaviru zavře. Zapojených pivovarů je také méně. Slavnosti piva budou trvat od středy 23. září do konce měsíce.
"Od 23. do 30. září mohou zákazníci ochutnat v několika tisících hospodách limitované várky pivních speciálů, které pro ně uvařily pivovary a minipivovary při příležitosti oslav svátku sv. Václava, patrona českého piva," uvádí svaz. Pivovary také vyzývají zákazníky, aby přišli podpořit čepované pivo a restaurace.
Začátkem října pak bude chtít svaz zveřejnit svou vizi k záchraně české gastronomie. "Česká hospoda byla, je a věříme, že i v budoucnu zůstane centrem společenského života ve městech i na vesnicích. Když se lidé koncem května vraceli po třech měsících do hospod, uváděli jako hlavní důvod své první návštěvy touhu potkat se s kamarády, posedět s rodinou a přáteli," dodala Ferencová.
Například Pivovar Svijany připravuje pro své fanoušky pivo Dux. "Je plný a hutný, ale současně také hladký a jemný. Patří mezi silnější piva – obsahuje 5,5 procenta alkoholu. Jantarovou barvu a vyváženou hladkou chuť mu dává kombinace vybraných humnových sladů, jemnou chmelovou hořkost zase žatecký chmel odrůdy Sládek doplněný tradičně pěstovaným Osvaldovým klonem Žateckého poloraného červeňáku z našich vlastních chmelnic," přibližuje sládek pivovaru Petr Menšík.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down