Producenti nejlepších potravin Jihomoravského kraje převzali ocenění

Ocenění v 15. ročníku soutěže Zlatá chuť jižní Moravy získaly letos potraviny ve 12 kategoriích. O ocenění se ucházelo 46 výrobců se 170 výrobky. Ocenění získali drobní výrobci i velké podniky. Vítězům jednotlivých kategorií byla ocenění předána v rámci dožínek Jihomoravského kraje v Hodoníně.

Hned dvakrát například zabodovalo Agro Brno-Tuřany, a to se svým kysaným zelím přírodním a tuřanskou zelnou šťávou. Ocenění získala také Martina Harnošová z Vracova za koláč ze skanzenu, Markéta Palánová z Jezeřan-Maršovic za přírodní kozí sýr nebo bučovický uzenář Bedřich Vlach za uzený špek z boků. Vyškovský cukrář Jiří Grygar Janský oslovil odbornou komisi svou makovou zmrzlinou, vinař Oldřich Drápal zvítězil s želé ze slámového vína odrůdy Frankovka. Pekařství Křižák z Boleradic získalo ocenění za bramborové lokše s makovo-povidlovou náplní. Opakovaně boduje v soutěži výrobce e-jídlo.cz z Němčiček, letos zvítězilo s paštikou švestkovou s rumem a tymiánem, stejně jako chovatel pstruhů z Moravského krasu S.M.K., který letos získal cenu za pstruha duhového v kategorii ryb. V kategorii alkoholických nápojů kromě vína uspěl s MarhuLovým sladkým vinař Pavel Lacina z Velkých Pavlovic.
Kromě výrobků přihlášených do této soutěže na dožínkách obdrželo ocenění i devět producentů za nejlepší regionální potraviny  Jihomoravského kraje.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down