07.07.2005 | 04:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Rozšíření výroby v Drůbežářském závodu Klatovy znamená dojíždět dál pro surovinu

Vyšší poptávka po kuřecím mase přiměje Drůbežářský závod Klatovy od příštího roku zahájit výrobu ve druhé směně. Kvůli tomu musí však dříve rozšířit okruh dodavatelů kuřat. Nyní nakupuje firma 65 procent suroviny z okruhu do dvaceti kilometrů, po rozšíření výroby bude muset zajíždět pro kuřata i do vzdálenosti sto a více kilometrů, řekl ředitel druhého největšího zpracovatele drůbeže v zemi Drahomír Kočí.

Drůbežářský závod hodlá využít rostoucí poptávky po porcovaném kuřecím mase a polotovarech. V Evropě ale od začátku roku chybí surovina, vysvětlil Kočí. Také proto firma rozšiřuje vlastní chov brojlerů. Minulý týden otevřela v Horšově na Domažlicku novou halu pro 50 tisíc kuřat. Podnik tam už má dvě starší haly s kapacitou 40 tisíc kuřat a nyní je surovinově soběstačný z deseti procent. Do roku chce mít v Horšově další dvě haly po 50 tisících a zvýšit vlastní dodávky kuřat na 15 procent. Firma čeká na stavební povolení.
Ještě letos pak podnik rozhodne, zda bude investovat zhruba 120 milionů korun do nákupu kombajnů na sběr kuřat, do úprav a nákupu nových vozů se speciálními kontejnery na svoz živých brojlerů a do úprav výrobní technologie. Kombajny na sběr drůbeže podle ředitele zatím v ČR nikdo nemá. Hodí se ale pouze do větších hal, nelze je využít pro malé chovy.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2025 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down