Rostoucí zájem spotřebitelů o biopotraviny přivedl zemědělský podnik Moravan masná výroba z Petřvaldu na Novojičínsku k myšlence, že zahrnou do svého výrobního programu produkci biopárků. Zároveň se tím snaží o to, aby vymizel předsudek, že párek je nezdravá potravina. Uvedl to ředitel této severočeské firmy Jaroslav Vavřík. Nový produkt by podle něj měl letos do celkových tržeb vnést dalších deset milionů korun.
Dodavateli suroviny pro výrobu biopárků jsou ekologické farmy ze severní a jižní Moravy. Maso pochází z certifikovaných chovů z Bílých Karpat, Poodří, Beskyd a Jeseníků. plánují, že svou výrobu rozšíří o další bioprodukty, například salám z biohovězího a uzené maso. Vyšší kvalita biopotraviny se odrazí i na ceně. V maloobchodní prodejně stojí kilogram biovýrobku kolem 300 korun. Za párky ze standardních surovin lidé v obchodech nyní platí asi od 50 do 140 korun.