Podpora produkce biopotravin přináší konkrétní výsledky. K 31. října bylo registrováno více než 220 výrobců biopotravin. Za poslední rok přibylo 75 nových výrobců biopotravin, z toho jen za poslední tři měsíce se nově jich zaregistrovalo téměř třicet. Počet ekologických zemědělců se v porovnání s loňským rokem téměř o 350 farem. Uvedl to mluvčí ministerstva zemědělství Petr Vorlíček.
„Výrobci vidí produkci biopotravin jako dobrou podnikatelskou příležitost. Poptávka po biopotravinách je dlouhodobě vyšší než jejich nabídka,“ objasnil ministr zemědělství Petr Gandalovič. „K nárůstu počtu výrobců biopotravin přispívá také právě vyhlášená podpora investičních projektů v rámci Programu rozvoje venkova,“ dodal.
Nově registrovaní výrobci biopotravin jsou zaměřeni především na zpracování biomasa a masných výrobků, produkci biovajec, biovína, nebo výrobu biopečiva. Mezi nově registrovanými výrobci biopotravin se objevují také výrobci specialit, například knedlíků, baget, müsli tyčinek nebo sladu pro produkci biopiva. K 31. říjnu 2007 hospodařilo ekologicky již 1249 farem. Výměra ekologicky obhospodařované plochy dosahuje téměř 310 000 hektarů. Podíl ekologicky obhospodařované plochy na celkové výměře zemědělské půdy je asi 7,2 %. Výměra travních porostů dosahuje více než 250 000 ha, doplnil Vorlíček.